Portfolio Zorg & Zekerheid

Verslaglegging: rondetafeldiners AKC

Het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) organiseert drie keer per jaar een rondetafeldiner. We schrijven een verslag van deze drukbezochte avonden, waarin de belangrijkste bevindingen en conclusies aan bod komen.

Artikelen: relatiemagazine ANVA

Voor het relatiemagazine van ANVA verzorgt R&Z de tekstproductie van het hoofdartikel.

 

Jaarverslag AKC 2015

In het jaarverslag over 2015 legt het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) verantwoording af over 2015. R&Z redigeerde de tekst van het jaarverslag.

45 jaar RIBW in de Regio

Ter ere van het afscheid van Thea Hafmans, bestuurder bij RIBW Nijmegen en Rivierenland, werd een prachtige uitgave gemaakt. R&Z was verantwoordelijk voor de tekstproductie. We interviewden 21 mensen en schreven vervolgens 18 portretten, een historisch perspectief en een nawoord.

Blogs en whitepaper: KPN in de zorg

Whitepaper en blogs waarin KPN zijn visie geeft op de beveiliging van informatie in de zorgsector.

Online communicatie: inPreventie

In opdracht van TNO maakten we in 2014 praktische content voor inPreventie, het online kennisplatform voor preventiemedewerkers. Door de dagelijkse nieuwsvoorziening, de redactie van de kennisbankteksten en de inzet van sociale media. 

Brochure: verzekering WGA-eigenrisicodragen VSZVSZ is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen binnen de sociale zekerheid. Wij hielpen dit bedrijf om zijn unieke nieuwe product voor het verzekeren van eigenrisicodragen WGA helder uit te leggen in een toegankelijke en visueel aantrekkelijke brochure.  

Position paper: toekomst sociale zekerheidPrivate uitvoerder sociale zekerheid Acture lanceert een indrukwekkend position paper over de toekomst van de sociale zekerheid. R&Z zorgt voor eindredactie en een visueel aantrekkelijke management summary.  

Management summary ActureManagement summaries bij onderzoeksrapporten blinken doorgaans niet uit  door leesbaarheid of vlot taalgebruik. Dat het ook anders kan, bewijst dit exemplaar dat R&Z maakte voor Acture.  

KPN-rapport Informatiebeveiliging in de zorg

In opdracht van Zandbeek verzorgde R&Z de eindredactie van dit KPN-rapport over ICT en informatiebeveiliging binnen de zorgsector.

Praktijkboek: Onderneming & Arbo

Goede arbeids- omstandigheden: onmisbaar, maar niet eenvoudig te realiseren. Het Praktijkboek Onderneming & Arbo van Rendement Uitgeverij helpt werkgevers en arboprofessionals verder. R&Z verzorgt de inhoud.

Special Binnenlands Bestuur: Nederland Wethoudersland

Prachtige special over modern wethouderschap en de uitdagingen op het sociale domein in opdracht van Binnenlands Bestuur.

WMO-begrippen begrepen

poster ribw nijmegen rivierenland

De Wet maatschappelijke ondersteuning. Dat valt soms niet mee. Of wel? In opdracht van de RIBW Nijmegen & Rivierenland ging Ravestein & Zwart aan de slag met Wmo-begrippen. Opdracht: omschrijf de begrippen zo, dat iedereen snapt waar het over gaat. De begrippen verschenen op een prachtige poster. Met tekeningen van Erik Molkenboer.

Vakjournalistiek: ArboMagazine


Vakblad voor arboprofessionals, gericht op veiligheid, gezondheid en kwaliteit van werk en organisatie.

Redactionele huisstijl IMW Tilburg

IMW

Voor het Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) Tilburg ontwikkelde R&Z een redactionele huisstijl.

Webteksten IMW Tilburg

IMW websiteVoor het Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) Tilburg schreef R&Z de teksten voor de nieuwe website.

Meerjarenbeleidsplan Instituut Maatschappelijk Werk Tilburg

IMWVoor het Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) Tilburg schreef R&Z een meerjarenbeleidsplan op basis van hun eigen redactionele huisstijl.

Quick scan werkdruk vereenvoudigen

RAS logoVoor de Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) herschreef R&Z een vragenlijst voor de werkdrukmeter naar begrijpelijk en eenvoudig Nederlands op niveau A2-B1.

Onderzoekscahiers AKC

ScanwerkvermogenwerkzoekendenEindredactie en productie van de onderzoekscahiers van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC).

Contentstrategie: NVvA

nvva_contentDe Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) wil het vak van arbeidsdeskundige profileren en professionaliseren. Wij maakten samen met de beroepsvereniging een contentstrategie die beschrijft hoe ze dat het beste aan kan pakken.

Tags: Contentstrategie

Jaarverslag 2011 Stichting KOEL

Jaarverslag_KOEL_2011Ravestein & Zwart analyseerde de concepttekst voor het jaarverslag en wijzigde op basis hiervan de complete structuur.

Tags: Jaarverslag

Jaarverslag 2011 IMW

IMW_Jaarverslag_2011Het Instituut Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) bracht in april 2012 het jaarverslag over 2011 uit. R&Z Verzorgde de tekstproductie en dacht mee over de vorm van het jaarverslag.

Tags: Jaarverslag

Coaching: schrijven voor het web

logo_VisioVisio wilde zijn website aanvullen met een Engelstalig deel over de internationale activiteiten. R&Z coachte en gaf tips voor het schrijven van heldere webteksten.

Tags: Online communicatie

Artikelen en handboeken: Salus Gelria

Salus_GelriaSalus Gelria ondersteunt zorginstellingen bij strategische personeelsplanning. Met een leergang, maar ook met praktische handboeken en informatieve artikelen.

Productkaarten RIBW Nijmegen & Rivierenland

RIBWVia heldere, puntig geschreven productkaarten wil de Regionale Instelling voor Begeleiding en Wonen laten zien wat ze te bieden heeft.

Branchecommunicatie: Loyalis SZ-wijzer

loyalisDe SZ-wijzer van Loyalis omvat een kennisbank, nieuwsbrieven, themabijeenkomsten en deskundig advies, stuk voor stuk sectorspecifiek. R&Z verzorgde 9 webpagina’s die dit aanbod op aansprekende wijze uit de doeken doen en gedetailleerde sectorkennis tentoonspreiden.

Redactie beschrijving Zorgzwaartepakketten

PlurynRavestein & Zwart ging aan de slag met de beschrijving van 21 Zorgzwaartepakketten. We schreven de teksten toe naar de doelgroep en maakten ze 'Plurynspecifiek'.

Taaltraining: Helder Schrijven

NISB_EKBVeertig projectleiders van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging ontvingen van R&Z een maatwerktraining om hun projectplannen meer leesbaar te maken.

Activiteitenplan: AKC

Activiteitenplan_AKCActiviteitenplan van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum, waarin de organisatie de activiteiten voor 2011 centraal stelt.

Bladredactie: Werken is toch gezond...?!

Boaborea_krantDe 'Werken is toch gezond...?!'-kranten bevatten practises van vitaliteits- en reintegratie-dienstverleners die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Boaborea.

Eindredactie: Sociaal beleid en legitimiteit

sociaalPolitici en belangengroeperingen twijfelen openlijk aan de hoogte van uitkeringen en de toegang tot sociale regelingen. Zorgt dit voor een kloof tussen beleidsmakers en burgers?

Tags: Eindredactie

Informatieve productie: aanpak verzuim VO

aanpak_voWervende flyer over de Sluitende aanpak langdurig verzuim in het VO. Mét rekenvoorbeeld dat de complexe WIA-materie terugbrengt tot een heldere illustratie van de voordelen.

Taaltraining: NISB

NISB_TR_rgbEen foutloze tekst kunnen schrijven. Dat was de insteek van de tweedaagse taaltraining voor de secretaresses van NISB.

Tekstproductie: Gezond VGZ Magazine

vgzGezond VGZ Magazine is het relatieblad dat zorgverzekeraar VGZ drie keer per jaar naar zijn verzekerden stuurt.

Tags: Magazine

Projectcommunicatie: AKC

ADVISIESpecial van vakblad AD Visie over het eerste wetenschappelijke congres van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum.

Activiteitenverslag: AKC

AKC_ActiviteitenverslagActiviteitenverslag van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum, waarbij de organisatie verantwoording aflegt over de activiteiten van 2009.

Jaarverslag 2010 Stichting KOEL

Stichting_KoelRavestein & Zwart analyseerde de concepttekst voor het jaarverslag en wijzigde op basis hiervan de complete structuur.

Tags: Jaarverslag

Projectmanagement: Mednet Praktijk

mednet257Praktisch tijdschrift met adviezen en tips voor de dagelijkse huisartsenpraktijk.

Onderzoekscahier: AKC

akc_onderzoekscahierEerste onderzoekscahier van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum.

Sociaal verslag: FORUM 2003/2008

forum Schets van vijf jaar organisatieontwikkeling bij FORUM, Instituut voor multiculturele ontwikkeling.

Tags: Sociaal jaarverslag

Personeelsblad: CWZ Magazine

cwz_kleinIntern medium Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Tags: Magazine

Bladredactie: ArboRendement

arborendement_252Nieuwsmagazine met actualiteiten en advies over arbeidsomstandigheden. Praktische uitgave met hoge informatiedichtheid.

Jubileum: Een typisch Nederlands beroep

typisch_nederlands_beroepJubileumuitgave ter gelegenheid van honderd jaar arbeidsdeskundigheid. Veel tekst, veel beeld, veel desk research.

Brochure: Aan de slag met re-integratie

Werkgeversbrochure over inzet van arbeidsdeskundige expertise bij langdurig verzuimWervende & informatieve brochure over inschakeling arbeidsdeskundigen, in opdracht van UVIT.

Informatieve productie: Leidraad verzuim

akc_logoLeidraad verzuim: hoe gaan arbeidsdeskundigen te werk als mensen uitvallen?

Advies voor professionals: MijnRendement

Mijnredement_vkInformatief en verstrooiend magazine voor professionals. Centrale thema's: werk, loopbaan en personal finance.

Position paper: Arbeidsdeskundigen

nvvaStrategisch document over toegevoegde waarde arbeidsdeskundige op speelveld van mens, werk en inkomen.

Tags: Position paper

Infokatern: AKC

akcInformatief katern over Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC). Met aandacht voor quick wins, onderzoeksthema´s en lopend onderzoek.

Advertorial: Akkermans Van Elten

AVEAdvertorial voor Management Scope. Thema: aansprakelijkheid van bestuurders.

Tags: Advertorial