Portfolio HRM & Bedrijfsvoering

Jaarverslag 2016 Huis voor Klokkenluiders


Het Huis voor Klokkenluiders is halverwege 2016 opgericht. En meteen liep het storm: in het eerste halfjaar vroegen ruim 500 werknemers het Huis om advies, zo is te lezen in dit jaarverslag. Ongeveer het dubbele van het aanvankelijk verwachte aantal.

Tekstproductie personeelsblad 'CGI Samen'


Personeelsblad van CGI met persoonlijke verhalen van medewerkers die trots en passie uitstralen, maar ook inhoudelijk hout snijden. R&Z is verantwoordelijk voor de tekstproductie van het gros van de artikelen.

Nieuwe HR-portal voor APG

 Pensioenuitvoerder APG wilde employee en manager self service (ESS/MSS) en stapte over op een interactieve HR-portal. R&Z adviseerde over de indeling van de HR-informatie en redigeerde de nieuwe webteksten.  

Productkaart: Pre-WGA-check Acture


Een slimme WGA-eigenrisicodrager focust niet louter op re-integratie vanuit deze regeling. WGA-instroom helemaal voorkomen is immers nog veel beter. Dat is precies waar de Pre-WGA-check van Acture voor is bedoeld.

Landingspagina: verzekeren WGA-eigenrisicodragen VSZ


WGA-eigenrisicodragen kan werkgevers groot financieel voordeel opleveren. Zeker als ze het risico slechts deels onderbrengen bij een verzekeraar, vindt VSZ. Waarom dat zo is? Da’s nog best een technisch verhaal. R&Z legde het helder en aansprekend uit.

Jaarberichten OR Rijkswaterstaat Zuid-Nederland

R&Z verzorgde de tekstproductie van de jaarberichten 2013, 2014 en 2015 van de OR van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. In het jaarbericht legt de ondernemingsraad verantwoording af over het afgelopen jaar.

HR-communicatie: Rijksweb Personeel

logo_P-direkt_2Informatieve portal over personeelszaken voor medewerkers van het Rijk.

Tags: portalsHR-communicatie

Informatief dossier Pensioen en medezeggenschap


Werknemers mogen in Nederland meepraten over hun pensioen. R&Z schreef samen met pensioenjurist Corry van Herpen van Pensioen Perspectief een informatief dossier over medezeggenschap en pensioen. 

Praktijkboek: Onderneming & Pensioen

ppEen actueel, praktisch en begrijpelijk handboek over pensioen, voor werkgevers en dga’s.

Offertebrief: verzuimverzekering Delta Lloyd


Conventioneel, stop-loss, medefinanciering re-integratie: een verzuimverzekering is een complex product met vaak tal van keuzeopties. R&Z hielp Delta Lloyd om het aansprekend uit te leggen in een heldere offertebrief.

Webteksten: branchespecifieke verzekering Delta LloydEen verzekering speciaal voor werknemers in een bepaalde branche. Dat is pas maatwerk! R&Z hielp verzekeraar Delta Lloyd om de collectieve aanvullende WIA-verzekering helder uit te leggen aan klanten.  

Brochure: Implementatieplan WIA-verzekering Delta LloydEen verzekering voor werknemers afsluiten of oversluiten lijkt soms ingewikkeld. Delta Lloyd wil klanten laten zien dat het bij hen juist heel simpel kan. R&Z schreef daarom een implementatieplan voor de collectieve WIA-verzekering.  

Brochure: verzekering WGA-eigenrisicodragen VSZVSZ is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen binnen de sociale zekerheid. Wij hielpen dit bedrijf om zijn unieke nieuwe product voor het verzekeren van eigenrisicodragen WGA helder uit te leggen in een toegankelijke en visueel aantrekkelijke brochure.  

Uitnodiging: productpresentatie VSZIn 2015 presenteerde VSZ een vernieuwende verzekeringsoplossing voor eigenrisicodragen WGA. R&Z zorgde voor een aansprekende uitnodiging uitnodiging voor de productpresentatie.  

Dossier Wet werk en zekerheid en ontslagrechtEen themadossier voor de HR-professional over het nieuwe ontslagrecht voor het Praktijkboek Onderneming & Personeel van Uitgeverij Rendement bv. Een compleet overzicht van alle veranderingen die de Wet werk en zekerheid (WWZ) veroorzaakt.  

Informatieve webteksten: Ascot AdviseursAscot Advies is 100% gespecialiseerd in de complexe wereld van de sociale zekerheid en bijbehorende verzekeringsoplossingen. Logisch dus, dat het voor zijn webteksten een beroep deed op een redactiebureau dat deze wereld ook uitstekend kent.  

Online communicatie: inPreventieIn opdracht van TNO maakten we in 2014 praktische content voor inPreventie, het online kennisplatform voor preventiemedewerkers. Door de dagelijkse nieuwsvoorziening, de redactie van de kennisbankteksten en de inzet van sociale media.  

Position paper: toekomst sociale zekerheidPrivate uitvoerder sociale zekerheid Acture lanceert een indrukwekkend position paper over de toekomst van de sociale zekerheid. R&Z zorgt voor eindredactie en een visueel aantrekkelijke management summary.  

HR-communicatie: productlancering Delta Lloyd


Een nieuw product verdient niet alleen extern, maar ook intern een lancering. Zo zijn alle collega's op de hoogte en gaat iedereen met trots en enthousiasme aan de slag. R&Z hielp Delta Lloyd bij de lancering van nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's).

Praktijkblad Ondernemingsraad

R&Z verzorgt in elk nummer van Praktijkblad Ondernemingsraad – hét vakblad voor de OR – een aantal artikelen voor het arbokatern.

Praktijkboek: Onderneming & Arbo

Goede arbeids- omstandigheden: onmisbaar, maar niet eenvoudig te realiseren. Het Praktijkboek Onderneming & Arbo van Rendement Uitgeverij helpt werkgevers en arboprofessionals verder. R&Z verzorgt de inhoud.

White paper tevredenheidsonderzoek

Tevreden.nl is gespecialiseerd in tevredenheidsonderzoek. Wij ondersteunden dit bedrijf bij de productie van een white paper over de grote meerwaarde van structureel klanttevredenheidsonderzoek voor de verzekeringsadviessector.

Dossier HR Rendement - Wet werk en zekerheid

In opdracht van Uitgeverij Rendement schreef R&Z een themadossier over de Wet werk en zekerheid. Alles wat de HR-professional moet weten over de ketenbepaling, de nieuwe regels voor ontslag en de transitievergoeding.

Werkdruk Wegwijzer TNOTNO ontwikkelde samen met sociale partners de Werkdruk Wegwijzer. Dit handige instrument over omgaan met werkdruk biedt inzichten en handvatten voor werkgevers én werknemers. Ravestein & Zwart nam de eindredactie voor zijn rekening.

Campagne WIA-verzekeringen Delta Lloyd


Delta Lloyd voert geregeld campagne om zijn aanbod op het gebied van WIA-verzekeringen onder de aandacht te brengen. Zo ook in het najaar van 2014. R&Z deed pakkend verslag van de bevindingen en leverde kwalitatieve verdieping door middel van interviews met partijen uit het veld.

Contentpartnership: dossier Vernieuwing medezeggenschap


Informatief dossier voor de ondernemingsraad over nieuwe manieren om meer werknemers te betrekken bij medezeggenschapswerk en de interne besluitvorming.

Contentpartnership: dossier OR-reglement

or reglementAlles wat de ondernemingsraad moet weten over de wettelijke plichten en mogelijkheden bij het opstellen van een eigen reglement.

Contentpartnership: OR-dossiers

praktijkboek or medezeggenschapMedezeggenschapsthema's helder uitgelegd in samenwerking met deskundigen.

Contentpartnership: dossier over Big Data

marketing rendement dossier big dataCGI legt samen met R&Z in het dossier 'Alles over data', een uitgave van Rendement Uitgeverij, precies uit welke meerwaarde 'Big Data' kan hebben voor de marketing.

Rapport: 5 jaar ‘Arbo’ Technische Groothandel

brochure technische groothandelDe Arbocommissie Technische Groothandel informeert met dit rapport sociale partners in de branche over de resultaten van 5 jaar Arboprogramma. Tekstproductie: R&Z.

OVAL en kwaliteit

oval en kwaliteit

R&Z gaf OVAL redactioneel advies over een nieuw profiel. Dit resulteerde onder meer in een aanpassing van de site, een reeks interviews en een folder.

Bladmanagement: MT Rendement

mt rendementNieuwsmagazine met actualiteiten en advies over management. Praktische uitgave met hoge informatiedichtheid.

Bladmanagement: BinnenbeRijk

BinnenbeRijk2013-3Vakblad voor bedrijfsvoering binnen het Rijk, met aandacht voor mens en organisatie. Bedoeld om het rijksbrede denken te stimuleren en om een podium te bieden voor de uitwisseling van informatie, kennis en expertise. Gemaakt in opdracht van het ministerie van BZK.

Tags: Magazine Vakblad Hoofdredactie Bladmanagement

English newsletter: CGI's Accelerate

AccelerateTo improve visibility among prospects and update existing clients on the crossroads of manufacturing, supply chain and IT, Canadian IT multinational CGI (formerly Logica) publishes the digital newsletter Accelerate. R&Z takes care of the articles in this English newsletter.

Dossier Pensioenregeling wijzigen

Dossier Pensioenregeling wijzigenVanaf 2014 veranderen de regels voor pensioenopbouw. Dat betekent dat werkgevers de pensioenregeling hierop moeten aanpassen. R&Z loodst de lezer in dit dossier door het wijzigingstraject heen.

Tags: Arbeidsvoorwaardencommunicatie HR-communicatie

Content marketing: TMT-publicatie ABN AMRO Sector Advisory

ABN AMRO TMT publicatie Sector AdvisoryR&Z hielp de sector banker Techniek, Media en Telecommunicatie (TMT) van ABN AMRO aan een onderscheidende online publicatie over innovatie.

Tags: Visiedocument Webredactie Online communicatie

Praktijkboek Onderneming & Personeel

Praktijkboek onderneming en personeelVoor Uitgeverij Rendement maakt R&Z het losbladige Praktijkboek Onderneming & Personeel: het complete én actuele naslagwerk voor de HR-professional.

Dossier Loonheffingen

Dossier loonheffingen hoofdstuk loonAccountants- en adviesbureau Mazars zette samen met R&Z in het dossier Loonheffingen precies uiteen waaruit loonheffingen bestaan.

Artikel: Haal meer uit uw personeelsreglement

Haal meer uit uw personeelsreglementR&Z biedt kennis en expertise op het gebied van arbeidsvoorwaarden-communicatie. En we delen onze deskundigheid graag in een reeks artikelen die in 2013 verschijnen in het vakblad HR Rendement.

Tags: Arbeidsvoorwaardencommunicatie

Offerte Fonville

Fonville

Een offerte is meer dan een opsomming van de te leveren diensten en de prijs onderaan de streep. Daarom liet Fonville R&Z een offerte herschrijven. Het resultaat: een offerte die tussen aanbod en kosten laat zien waar dit schoonmaakbedrijf voor staat.

Redactie: Jong & Ambtenaar 2013

BinnenlandsBestuurJong & Ambtenaar is een special van het tijdschrift Binnenlands Bestuur. Aan R&Z de taak om een keur aan artikelen in verschillende stijlvormen te schrijven.

Themadossier: Taalgebruik

MarketingRed TaalgebruikEen leidraad boordevol praktische tips, voor de professionele marketeer die taal wil gebruiken om verder te komen in zijn vak.

White paper: Redactionele huisstijl

Vn waarden naar woordenDe stem waarin je een boodschap of verhaal opstelt, vertelt nog meer over je organisatie dan visuele huissstijlkenmerken als logo, beeld en kleur. In dit whitepaper lees je alles over redactionele huisstijl en de methodiek die R&Z hiervoor ontwikkelde.

Tags: Whitepaper

Schrijfwijzer: Vitesse

vitesseVoor eredivisionist Vitesse ontwikkelde R&Z een redactionele huisstijl die naadloos aansluit op de bezieling die de club wil uitstralen. Gevolg: teksten waaruit de geur van vers gemaaid gras stijgt...

Tags: Schrijfwijzer

Branchecommunicatie: Loyalis SZ-wijzer

loyalisDe SZ-wijzer van Loyalis omvat een kennisbank, nieuwsbrieven, themabijeenkomsten en deskundig advies, stuk voor stuk sectorspecifiek. R&Z verzorgde 9 webpagina’s die dit aanbod op aansprekende wijze uit de doeken doen en gedetailleerde sectorkennis tentoonspreiden.

Themadossiers: Rendement

ThemadossiersThemadosssiers die één specifiek onderwerp van a tot z behandelen, in begrijpelijke taal, vol praktische tips en toegesneden op de doelgroep.

Themadossier: Financiën op kantoor

Financien_op_kantoorR&Z schreef een themadossier over financiën op kantoor, toegespitst op de doelgroep officemanagers.

Themadossier Rendement: opleiding inkopen

RendementEén onderwerp helder uitgelegd aan twaalf verschillende doelgroepen.

Pensioencommunicatie voor HR-professionals

popdossierInformatief en praktisch dossier over alles wat de HR-professional moet weten over pensioencommunicatie. De wettelijke verplichtingen, maar vooral ook de communicatiekansen.

Brochure: arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid

Plaatje_brochure_BZKVoor het ministerie van Binnenlandse Zaken redigeerde R&Z een brochure over de arbeidsvoorwaarden van rijksambtenaren. Het resultaat: een goed leesbaar, praktisch en aantrekkelijk document.

Tags: Brochure Arbeidsvoorwaardencommunicatie

Corporate brochure Voion

voionVoion is het in 2012 opgerichte arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs. Bij een nieuwe organisatie hoort natuurlijk een aansprekende corporate brochure. R&Z verzorgde de teksten.

Tags: Brochure Corporate story Corporate communicatie

Presentatie: Sociale media & evenementen

socmedeve_1Hoe kun je sociale media voor, tijdens en na een evenement succesvol inzetten? Die vraag beantwoordde Joris van Meel tijdens een bijeenkomst van de Social Media Club Tilburg.

Tags: Online communicatie Sociale media

Praktijkboek OR & Medezeggenschap

afbeelding_POM2Een compleet, praktisch en overzichtelijk handboek voor ondernemingsraden.

Bladredactie: OC Rendement

OC_RendementPraktisch adviesmagazine met nieuws en artikelen over opleiding en coaching in het mkb.

Websiteadvies: FNV Formaat

FNV FormaatHoe richten we onze website zo in dat we alle doelgroepen direct verder helpen? Bij deze vraag hielpen we FNV Formaat.

Tags: Online communicatie Marketingcommunicatie

White paper: Het Nieuwe Winkelen

 RicohWhite paper over value added services in de retail, inclusief zeven stappen voor retailers om de boot niet te missen.

Tags: Whitepaper

Proposities TNO.nl

tnoRavestein & Zwart schreef voor de website van TNO drie proposities: duurzame arbeidsproductiviteit; gezond, veilig en vitaal werken; veilig omgaan met innovatieve stoffen en technologieën.

Jaarverslag: Nederlands Uitgeversverbond

Jaarverslag_NUVR&Z verzorgde het jaarverslag voor het Nederlands Uitgeversverbond, de branche- en werkgeversvereniging van uitgevers in ons land.

Tags: Jaarverslag

Community: HR-Communicatie Netwerk

hrcomOnline platform voor professionals op het snijvlak van HR en Communicatie. Ledenaantal: 700+.

Tags: Communitymanagement HR-communicatie

Contentstrategie: The Great Gold Robbery

PTSIn aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen hebben we samen met Triple Double de videoproductie voor The Great Gold Robbery verzorgd.

Tags: Contentstrategie

Nieuwsbrief: HR Select

logo_HR_SelectNieuwsbrief met op maat gesneden, actuele en praktische vakinformatie die lezers direct kunnen toepassen en gebruiken.

 

Tags: Nieuwsbrief

Themablad: Langer doorwerken

Langer_doorwerkenThemablad Langer Doorwerken. Met tips voor werkgevers die werk willen maken van een duurzaam en ´toekomstklaar´ personeelsbestand.

 

Nieuws: nieuwsbrief Zoetwaren

zoetwaren_nieuwsbriefMet de nieuwsbrief Zoetwaren laten de bonden én werkgeversvereniging hun achterban zien welke initiatieven ze ontplooien.

 

Tags: Nieuwsbrief

Webredactie: Gezond in bedrijf

gezond_in_bedrijfNieuwsvoorziening voor online ontmoetingsplek. Inspiratie, tips en aanbevelingen over gezondheidsmanagement.

Tags: Webredactie

Conceptontwikkeling: KansenPakker

KansenpakkerCreatief concept en tekstproductie voor Tempo-Team. Tien actuele HR-trends voor 2010, stevige materie luchtig verpakt.

Informatieve productie: aanpak verzuim VO

aanpak_voWervende flyer over de Sluitende aanpak langdurig verzuim in het VO. Mét rekenvoorbeeld dat de complexe WIA-materie terugbrengt tot een heldere illustratie van de voordelen.

Informatieve brochure: tijdbeleid

tijdbeleidVeertig praktijkcases over tijdbeleid. Strakke, kernachtige teksten.

Tags: Brochure

Webredactie: I-views min. SZW

SZW_LogoInformatieve uitklapschermen op het SZW-gedeelte van Rijksweb Personeel.

Tags: Webredactie

Interne communicatie: CGI Nederland

CGIMaandelijks verzorgt R&Z berichten voor het intranet en de interne nieuwsbrief van CGI Nederland. Nieuws vanuit de organisatie, maar ook nieuwe wins en updates over lopende projecten komen hierin aan bod.

 

Webredactie: I-views VROM

Rijksweb_Personeel_250Informatieve uitklapschermen op het VROM-gedeelte van Rijksweb Personeel.

Tags: Webredactie

Copywriting: Personeelsadvertenties

ec_amcPersoneelsadvertenties op maat, in opdracht van het Expertisecentrum Arbeidsmarktcommunicatie van het Rijk.

Tags: Personeelsadvertentie

Inspiratieboekje: Tempo-Team

tempoteamInspiratieboekje voor werkgevers over klanttevredenheid, in opdracht van Tempo-Team

Vlugschrift: Miljoenennota

Miljoenennota2012Jaarlijks overzicht van kabinetsplannen. Uitgave van Reed Business voor professionals op diverse terreinen.

Paritaire portal: Zoetwaren.nl

Zoetwaren.nlInformatieve portal van de sociale partners in de zoetwarenindustrie, gericht op werkgevers en werknemers.

Tags: portals

HR-communicatie: Sociaal jaarverslag Rijk

Jaarlijkse verslaglegging over het HR-beleid van het Rijk.

Tags: Sociaal jaarverslag HR-communicatie