Portfolio Finance & Insurance

Productkaart: Pre-WGA-check Acture


Een slimme WGA-eigenrisicodrager focust niet louter op re-integratie vanuit deze regeling. WGA-instroom helemaal voorkomen is immers nog veel beter. Dat is precies waar de Pre-WGA-check van Acture voor is bedoeld.

Offertebrief: verzuimverzekering Delta Lloyd


Conventioneel, stop-loss, medefinanciering re-integratie: een verzuimverzekering is een complex product met vaak tal van keuzeopties. R&Z hielp Delta Lloyd om het aansprekend uit te leggen in een heldere offertebrief.

Landingspagina: verzekeren WGA-eigenrisicodragen VSZ


WGA-eigenrisicodragen kan werkgevers groot financieel voordeel opleveren. Zeker als ze het risico slechts deels onderbrengen bij een verzekeraar, vindt VSZ. Waarom dat zo is? Da’s nog best een technisch verhaal. R&Z legde het helder en aansprekend uit.

Informatief dossier Pensioen en medezeggenschap


Werknemers mogen in Nederland meepraten over hun pensioen. R&Z schreef samen met pensioenjurist Corry van Herpen van Pensioen Perspectief een informatief dossier over medezeggenschap en pensioen. 

Webteksten: branchespecifieke verzekering Delta LloydEen verzekering speciaal voor werknemers in een bepaalde branche. Dat is pas maatwerk! R&Z hielp verzekeraar Delta Lloyd om de collectieve aanvullende WIA-verzekering helder uit te leggen aan klanten.  

Brochure: Implementatieplan WIA-verzekering Delta LloydEen verzekering voor werknemers afsluiten of oversluiten lijkt soms ingewikkeld. Delta Lloyd wil klanten laten zien dat het bij hen juist heel simpel kan. R&Z schreef daarom een implementatieplan voor de collectieve WIA-verzekering.  

Brochure: verzekering WGA-eigenrisicodragen VSZVSZ is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen binnen de sociale zekerheid. Wij hielpen dit bedrijf om zijn unieke nieuwe product voor het verzekeren van eigenrisicodragen WGA helder uit te leggen in een toegankelijke en visueel aantrekkelijke brochure.  

Uitnodiging: productpresentatie VSZIn 2015 presenteerde VSZ een vernieuwende verzekeringsoplossing voor eigenrisicodragen WGA. R&Z zorgde voor een aansprekende uitnodiging uitnodiging voor de productpresentatie.  

Eindredactie: boek over financiële crisis

David_portfolioBoek van gedrags- en bedrijfsethicus David De Cremer. Over de psychologie achter de financiële crisis.

 

Tags: Eindredactie

Informatieve webteksten: Ascot AdviseursAscot Advies is 100% gespecialiseerd in de complexe wereld van de sociale zekerheid en bijbehorende verzekeringsoplossingen. Logisch dus, dat het voor zijn webteksten een beroep deed op een redactiebureau dat deze wereld ook uitstekend kent.  

Themadossier Arbeidsongeschiktheid en pensioen


Voor Rendement Uitgeverij verzorgde Ravestein & Zwart een themadossier over een razend ingewikkeld onderwerp: arbeidsongeschiktheid én pensioen. Een dubbele uitdaging! 

Themadossier Werkgeverspensioen


Alle basisinformatie over het werkgeverspensioen in één handzaam boekje. Is dat mogelijk? Zeker wel! 

White paper Verzuimkosten terugdringen


R&Z hielp de deskundigen van Robidus met het verwoorden van hun visie. Met als resultaat een stevig white paper over het terugdringen van verzuimkosten. 

White paper Beperken WGA-schadelast


Met slimme financieringskeuzes en effectief schadebeheer kunnen werkgevers de kosten voor arbeidsongeschiktheid optimaal beheersen. Ravestein & Zwart vertaalde voor Robidus deze waardevolle inhoudelijke kennis naar een onderscheidend white paper. 

Position paper: toekomst sociale zekerheidPrivate uitvoerder sociale zekerheid Acture lanceert een indrukwekkend position paper over de toekomst van de sociale zekerheid. R&Z zorgt voor eindredactie en een visueel aantrekkelijke management summary.  

HR-communicatie: interne productlancering Delta Lloyd


Een nieuw product verdient niet alleen extern, maar ook intern een lancering. Zo zijn alle collega's op de hoogte en gaat iedereen met trots en enthousiasme aan de slag. R&Z hielp Delta Lloyd bij de lancering van nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's).

Productlancering: nieuwe AOV's Delta Lloyd


Delta Lloyd wilde verzekeringsadviseurs wegwijs maken in zijn nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's). Wij bedachten een zeekaart met productkenmerken, productvergelijker en veel visuele aandacht voor productverbeteringen.

White paper tevredenheidsonderzoek

Tevreden.nl is gespecialiseerd in tevredenheidsonderzoek. Wij ondersteunden dit bedrijf bij de productie van een white paper over de grote meerwaarde van structureel klanttevredenheidsonderzoek voor de verzekeringsadviessector.

Management summary ActureManagement summaries bij onderzoeksrapporten blinken doorgaans niet uit  door leesbaarheid of vlot taalgebruik. Dat het ook anders kan, bewijst dit exemplaar dat R&Z maakte voor Acture.  

Campagne WIA-verzekeringen Delta Lloyd


Delta Lloyd voert geregeld campagne om zijn aanbod op het gebied van WIA-verzekeringen onder de aandacht te brengen. Zo ook in het najaar van 2014. R&Z deed pakkend verslag van de bevindingen en leverde kwalitatieve verdieping door middel van interviews met partijen uit het veld.

White paper privaat uitvoeren sociale zekerheid


Acture is marktleider op het gebied van private uitvoering en verzekering van de Ziektewet. Wij hielpen dit bedrijf zijn visie op eigenrisicodragen voor de ZW en de WGA voor het voetlicht te brengen in een onderscheidend white paper.  

Brochures eigenrisicodragen WGA en ZWVernieuwende oplossingen voor de sociale zekerheid, daar staat VSZ Assuradeuren voor. Wij hielpen twee nieuwe verzekeringsproducten helder en aansprekend uit de doeken te doen. 

Redactie Delta Lloyd Inkomenplaza


De sociale zekerheid is bijzonder complex. Advies over de inkomensverzekeringen die erop aansluiten is bij uitstek een terrein voor specialisten. Een kolfje naar de hand van R&Z 

Pensioendossier Beschikbarepremieregeling


Raken werknemers die pensioen opbouwen echt al hun zekerheden kwijt? Volgens organisatieadviesbureau Hay Group valt het erg mee. Samen maakten we een dossier voor de pensioenverantwoordelijke. 

Schrijfwijzer Tentoo

Tentoo

Je (her)positioneert je organisatie om je plek tussen je concurrenten te bepalen. Maar weten waar je voor staat en gaat is pas stap één. Je moet die eigenheid ook weten over te brengen. In taal en toon bijvoorbeeld. Payroller Tentoo klopte daarom aan bij R&Z. Met een Schrijfwijzer Plus als gevolg.

Animatiefilm LBIO

LBIO animatie alimentatie

Wil je een ingewikkelde procedure voor Jan en alleman helder uitleggen? Dan leent een animatiefilm zich uitstekend. Vond ook het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen. Deze incassospecialist voor alimentatie klopte daarom bij R&Z aan voor een perfecte combinatie van woorden en beelden.

Dossier Pensioenregeling wijzigen

Dossier Pensioenregeling wijzigenVanaf 2014 veranderen de regels voor pensioenopbouw. Dat betekent dat werkgevers de pensioenregeling hierop moeten aanpassen. R&Z loodst de lezer in dit dossier door het wijzigingstraject heen.

Webteksten: Federatie Financieel Planners

FFPEen aantrekkelijke website, geschikt voor diverse doelgroepen en met een aansprekend verhaal over verenigingsdoelen en - activiteiten. Ziedaar het verlanglijstje van de Federatie Financieel Planners (FFP). R&Z leverde het.

Tags: Online communicatie Corporate communicatie

Tekstproductie ABN AMRO Duurzaamheidsverslag 2011

ABN_AMRO_Duurzaamheidsverslag_2011Samen met Zandbeek Communication Group was Ravestein & Zwart verantwoordelijk voor het Duurzaamheidsverslag 2011 van ABN AMRO.

Branchecommunicatie: Loyalis SZ-wijzer

loyalisDe SZ-wijzer van Loyalis omvat een kennisbank, nieuwsbrieven, themabijeenkomsten en deskundig advies, stuk voor stuk sectorspecifiek. R&Z verzorgde 9 webpagina’s die dit aanbod op aansprekende wijze uit de doeken doen en gedetailleerde sectorkennis tentoonspreiden.

Themadossier: Financiën op kantoor

Financien_op_kantoorR&Z schreef een themadossier over financiën op kantoor, toegespitst op de doelgroep officemanagers.

Pensioencommunicatie voor HR-professionals

popdossierInformatief en praktisch dossier over alles wat de HR-professional moet weten over pensioencommunicatie. De wettelijke verplichtingen, maar vooral ook de communicatiekansen.

Workshops: Bedrijfsbloggen bij FFP

ffpDe Federatie Financieel Planners (FFP) vroeg ons vier workshops bedrijfsbloggen te verzorgen.

Tags: Online communicatie Sociale media

Workshop Helder schrijven voor Rabobank

logo rabobankVoor de afdeling Private Banking van Rabobank Rijk van Nijmegen verzorgde Ravestein & Zwart een workshop Helder schrijven. Doel: klantgerichter, eenvoudiger en beknopter schrijven.

Workshop: Linkedin bewust en effectief gebruiken

Poelmann-van-den-BroekWe verzorgden een interactieve presentatie over Linkedin voor 30 advocaten van Poelmann van den Broek. Over netwerken, profileren en de do's en dont's van Linkedin. 

Tags: Online communicatie Sociale media

HR-communicatie: DLL Journal

DLL_JournalR&Z werkte mee aan Our Journal, de krant waarmee De Lage Landen zijn wereldwijde rebranding-campagne intern kracht bijzet.

Tags: HR-communicatie

White paper: Newtel Essence

Newtel_EssenceAls onderdeel van een geïntegreerde PR-campagne schreef R&Z drie whitepapers voor KPN-dochter Newtel Essence.

Tags: Whitepaper

Projectmanagement: campagne Delta Lloyd

Delta_LloydR&Z ontwikkelde voor Delta Lloyd een online- en PR-campagne om bekendheid te geven aan de totaaloplossing 'Zorg & Inkomen Actief'. 

Contentmarketing: Rapport ABN AMRO

abnKansen pakken in het Nederlands taalgebied: marktanalyse, tips en strategische pijlers voor Nederlandse en Vlaamse mediaondernemers.

Tags: Contentstrategie

Casemovie: herintroductie Finbox

finboxPartnerbureau Zandbeek verzorgde met succes de herintroductie van Finbox. In deze casevideo wordt op een frisse en visueel sterke manier uitgelegd hoe dat succes bereikt is.

Advertorial: Delta Lloyd

nrcArtikel voor de themabijlage ´Arbeidsvoorwaarden´ van het NRC Handelsblad.

Tags: Advertorial

Vlugschrift: Miljoenennota

Miljoenennota2012Jaarlijks overzicht van kabinetsplannen. Uitgave van Reed Business voor professionals op diverse terreinen.

Nieuwsbrief: Bancaire software

allshareNieuwsbrief over bancaire software, in opdracht van Allshare Banking Solutions.

Tags: Nieuwsbrief

Professionele info: MijnRendement

Mijnredement_vkUitgave voor professionals, met nieuws en advies over werk, loopbaan en personal finance.

Uitnodiging: congres LBIO

Wervende uitnodiging om het congres 'Gescheiden Verbonden' bij te wonen. Voor wie uit elkaar gaat: over alimentatie en inning.

Tags: Congresverslag

Historisch verhaal: loonbelasting

opkomstExposé over heden & verleden loonbelasting, mede op basis van deskresearch.